Porównanie: Lody świderki a lody włoskie – jakie są różnice w tych lodach z automatu?

Lody włoskie i lody świderki

Wielu klientów traktuje lody świderki i lody włoskie jako synonimy – przecież i jedne, i drugie „wychodzą z automatu”. Tymczasem różnice między nimi są fundamentalne. Dotyczą nie tylko konsystencji czy wyglądu, ale również technologii produkcji, odczuwalnej temperatury i… strategii biznesowej. Najważniejsze różnice między tymi dwoma rodzajami lodów to konsystencja, temperatura serwowania i gęstość masy. To […]

Granita – Idealny dodatek do letniego biznesu

Granita w granitorze

W upalne dni klienci szukają szybkiego orzeźwienia, które nie tylko ugasi pragnienie, ale i dostarczy przyjemności. Granita – włoski przysmak na bazie zmrożonej wody, cukru i naturalnych soków – idealnie wpisuje się w tę potrzebę. Ten prosty, ale efektowny produkt staje się coraz popularniejszym dodatkiem do oferty lodziarni, kawiarni czy food trucków. Granita nie tylko […]